fietsen met wind in de rugFietsen is niet alleen een gezonde maar ook een duurzame keus. Zoals wij eerder berichten is de Nederlandse overheid zich zeer bewust van deze voordelen en stimuleert het fietsgebruik door het verkeer fietsvriendelijk te maken en fiscale voordelen te verlenen bij het aanschaffen van een fiets, zoals bij het Nationale fietsenplan.

Het pakken van de fiets in plaats van de auto voor kortere afstanden is een kleine aanpassing in het dagelijks leven maar kan een belangrijke bijdrage leveren bij het verminderen van CO2 uitstoot in steden. Zo zijn er nog meer dingen die je kunt doen om het milieu een handje te helpen zonder drastische veranderingen in levensstijl te hoeven ondergaan.

Kijk bijvoorbeeld eens naar het energieverbruik in huis. Hoe vaak staat er een licht aan in een ruimte die niet gebruikt wordt? Hoeveel standby knoppen staan continu aan? En hoeveel adapters blijven zitten in het stopcontact na het laden? Vaak heeft men de indruk dat deze kleine dingen geen verschil maken. Toch blijkt uit onderzoek dat ongebruikte adapters in stopcontacten ons gezamenlijk zo’n 10 miljoen euro aan energie per jaar kost in Nederland. Naast het energieverbruik is het ook een kleine moeite om eens te kijken naar de soort energie. Je kunt online gemakkelijk energieleveranciers overstappen naar groene stroom.

Alle beetjes helpen wel degelijk. Als iedereen bereidt is wat kleine aanpassingen te maken en zich wat bewuster wordt van zijn energieverbruik, fietsen we zo, met wat windenergie in de rug, op naar een groene toekomst.

 

Tags: , ,