Goed nieuws voor de fietsliefhebbers! Het afgelopen jaar hebben provincies namelijk miljoenen geïnvesteerd in het aanleggen van nieuwe fietspaden en het onderhouden van bestaande fietspaden. Gelderland, een populaire fietsprovincie, investeerde in de afgelopen 4 jaar het meeste: maar liefst 69 miljoen werd besteed aan het aanleggen of onderhouden van fietspaden. De provincie Zuid-Holland volgt met 55 miljoen euro, hier werden wel de meeste kilometers aangelegd: 162.

Toch wordt er niet door alle provincies geïnvesteerd in fietspaden: Groningen, Friesland, Limburg, Zeeland en Drenthe investeerde niets. Wel zijn sommige provincies van plan om de komende jaren te investeren. Zo trekt de provincie Drenthe 7,5 miljoen uit voor het fietsbeleid. Dit geld zal vooral gaan naar het onderhouden van fietspaden en niet naar het aanleggen van nieuwe paden.

Verwarmde fietspaden tegen sneeuw

Ook in Zeeland worden de komende tijd investeringen gedaan, zo wordt het fietsknooppuntensysteem vernieuwd en hebben fietsers straks de keuze om uit de wind te fietsen, bijvoorbeeld door te kiezen voor een binnendijkse route. Daarnaast is ook de provincie Groningen bezig met innovatieve investeringen rondom de fietspaden. De provincie werkt namelijk aan verwarmde fietspaden, met behulp van aardwarmte hoopt de provincie de hoofdfietspaden sneeuw- en ijsvrij te kunnen houden in de winter. Eerder werd in Wageningen al het eerste verwarmde fietspad van Europa aangelegd.

 

Tags: , ,