Nederland staat wereldwijd bekend om het fietsen en menig toerist ontdekt Amsterdam dan ook op de fiets. Als Nederlander in het buitenland hoef je de dagelijkse kilometers ook niet te missen, er zijn in verschillende landen namelijk ook genoeg mogelijkheden om op de fiets op verkenning te gaan.

 

Zuid-Oost Azie

De Nederlandse Thomas Elshout is voor een half jaar naar Thailand vertrokken met een tandem om daar van project naar project te fietsen waar hij de vrijwilligers een handje helpt. Onderweg vraagt hij buitenlandse vrijwilligers en locals om een stukje mee te trappen en verhalen uit te wisselen. Naast Thailand zal hij ook stukken van Cambodja, Laos en Myanmar al fietsend ontdekken. Het einddoel is de Aidstempel in Lopburi. Onderweg hoopt Thomas de tandem terug te verdienen, zodat hij deze daar kan schenken. De patiënten in de tempel kunnen met de tandem onder begeleiding genieten van de buitenlucht.

Fietsen op tandem door thailand

Fietsvakantie

Een fietsvakantie in een land als Thailand biedt goede mogelijkheden voor een actieve vakantie of tour door het land. Denk naast (meerdaagse) fietstochten ook aan bergwandelingen, kajakken en raften. Een actieve fiets- of wandelvakantie kan een goede manier zijn om in contact te komen met de lokale cultuur en bewoners. Het reistempo ligt immers een stuk lager dan wanneer je met een gids in een touringbus van stad naar stad trekt. De locals zullen daarnaast verbaasd opkijken van een fietsende toerist en dat vergemakkelijkt het uitwisselen van verhalen. Verschillende touroperators bieden individuele- of groepstochten op de fiets aan. De fiets meenemen in het vliegtuig is dan ook niet nodig. Het voordeel van een individuele tocht is dat je zelf bepaalt wanneer je afstapt om een plek te verkennen of om bijvoorbeeld een tempel te verkennen. Van de route afwijken kan natuurlijk ook, zorg wel voor een gedetailleerde kaart van de omgeving. Lokale bewoners kun je daarnaast ook vragen naar goede en verharde wegen om te fietsen. Een groepstocht wordt vaak begeleid door een lokale gids die juist meer kan vertellen over bijvoorbeeld de natuur in het land.

 

Tags: , , ,