Uit onderzoek ‘het Holland Imago Onderzoek’ van het NBTC eind 2012 blijkt dat buitenlandse toeristen vandaag de dag het aspect “fietsen” in Nederland een van de positieve dingen aan ons land vinden. De 11.000 toeristen die het NBTC heeft ondervraagd zijn sowieso overwegend positief over Nederland als vakantieland voor een korte vakantie, juist de combinatie van het mooie landschap, het fietsen en de hoofdstad Amsterdam.

NL-cyclist-country

De meeste toeristen zijn verbaasd wanneer ze voor de eerste keer in ons land zijn en zoveel mensen aan het fietsen zien. Typerend om te zien is hoeveel toeristen die bijvoorbeeld naar Amsterdam komen een fiets huren om door de stad te toeren. Het is immers gezond, het kan altijd en je bent lekker in de buitenlucht. Een prima combinatie. Andere buitenlandse toeristen kiezen voor een fietsvakantie in Nederland.

Er zijn bijvoorbeeld diverse vakanties te boeken waarbij men van hotel naar hotel kan fietsen en tussendoor veel van de Nederlandse landschappen kan zien. De taal, het aanbod van drugs en de prostitutie zien de toeristen als negatieve factoren, alhoewel sommigen juist voor deze laatste twee elementen naar ons kikkerlandje toe komen. Vakantiegangers vinden het Hollandse eten ook geen succes.

 

Tags: , , ,