Er wordt veel aandacht besteed aan de veiligheid van fietsers. De aandacht komt natuurlijk vanuit de overheid,  denk hierbij aan gescheiden fietspaden en campagnes over goede verlichting op de fiets. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van artikelen te koop die je veiligheid op de fiets vergroten, denk aan fietshelmen en fluorvestjes. Uiteraard moet je zelf ook goed bewust zijn dat wanneer je goed zichtbaar bent voor de andere weggebruikers, je veilig op weg kunt met de fiets.

verkeer_en_veiligheid

Maar, waar de meeste mensen niet bij stil staan, is dat je ook goede schoenen moet dragen als je gaat fietsen. Zo zijn teenslippers of flipflops niet het beste schoeisel wat je kunt dragen. Het is belangrijk dat je een hele goede grip op je pedalen hebt. Je hoeft echt niet zoals wielrenners of mountainbikers schoenen met teenclips of pedalen waar de schoen in vastklikt aan te schaffen. Als je schoenen draagt met een goede stevige zool die niet te glad is, dan kun je veilig op weg. Draag je schoenen met veters, let er dan op dat de veters niet te lang zijn én goed gestrikt zijn.

schoenen-pedaal-fiets

Voorbeelden van goede schoenen zijn: sportschoenen,  enkellaarsjes (met of zonder veter), hogere laarzen, schoenen met een reliëf in de zool. Waarschijnlijk kiezen de mannen eerder voor de sportieve schoenen en de dames voor de moderne enkellaarsjes. Gelukkig zijn deze laatste in vele soorten en maten te koop. Dus ook op de fiets kan iedereen er modieus uit zien en toch veilig op weg zijn.

 

Tags: , ,