Hoe gaan we in de toekomst om met het fietsen? Heeft iedereen een supersonische fiets die elektrisch wordt aangedreven? Of een fiets met achterop hele speciale zonnencellen? Of krijgen we fietsen met winterbanden? Wie het weet mag het zeggen. Feit is dat er van alles in beweging is in Nederland Fietsland.

Verwarmd fietspad

Men denkt er over om fietspaden te voorzien van een soort vloerverwarming. Die zorgt er dan voor dat bij sneeuw en ijzel de fietspaden vrij zijn van de winterse omstandigheden, zodat er minder mensen vallen, botten breken of zaken verstuiken en de gemeenten niet meer op paden hoeft te ruimen en zich dus op de hoofdzaak, de wegen, kan concentreren.
Voordeel is dat men ook in de winter goed kan blijven fietsen. Nadeel is dat mogelijk automobilisten gebruik gaan maken van die lekker vrije paden en er andere ongelukken gebeuren dan een valpartij.

verwarmdfietspad

Meer fietsruimte

Feit is dat we moeten gaan nadenken over de rol van de verschillende vervoermiddelen. De elektrische fiets en dito scooter zorgen voor een revolutie. Omdat ze veel minder vervuilen dan de brommers op benzine. Omdat zeker de fietsen sneller zijn. Hoe het ook zij een feit is dat de fiets in ons land een mooie toekomst heeft.

 

Tags: , ,