De Nederlandse fietser kiest niet alleen de functionaliteit van fietsen, maar gaat vandaag de dag ook voor hip! Zo zijn er reeds diverse creatieve fietsen op de straten van de Nederlandse steden gespot. Denk bijvoorbeeld aan de fixies, fietsen die men zelf in elkaar kan zetten met onderdelen die hij of zij wilt! Op de Dutch Design Week zijn diverse trendy fietsen langsgekomen.

thumb_read_20121113105024

Een stukje BlackStarBike

Fietsen zijn niet langer saai en functioneel, maar zijn tevens een lust voor het oog geworden. Zo zien we veel fietsen die gemaakt zijn van verschillende stoffen. De designfiets van vanMoof won in 2010 een Dutch Design Award. Dit om zijn speciale aluminium frame. Ontwerper Jan Gunneweg heeft een volledig houten fiets in elkaar gezet. De BlackStarBike is een stadsfiets die gemaakt is van bamboe en cactusvezel. Fietsen op deze fiets is nog beter voor het milieu!

Niet alleen de frames van de fietsen zijn anders en vernieuwend, ook aan de banden wordt flink gewerkt. Zo heeft ontwerper Cesar van Rongen voor zijn afstudeerproject winterbanden voor de fiets in het leven geroepen. Op de fietsbanden zitten zes rubberen omgebogen bogen met platte spijkers erop. Op die manier kun je zonder uit te glijden gewoon fietsen op een besneeuwde straat. Een ideale uitvinding voor ons koude land waar de winter voor veel mensen vaak te lang duurt. Zo kan men zelfs op de koude dagen de auto mijden en lekker buiten blijven fietsen.