happen en trappen

Heb je al veel fietstochten gemaakt maar wil je nu eens wat anders? Het concept Happen en Trappen zorgt voor een volledig dagje uit: je fietst van restaurant naar restaurant en ondertussen kom je langs de mooiste plekjes. Je dag begint tussen 10.00 en 11.00 uur ‘s ochtends met koffie en gebak en eindigt ‘s avonds tussen 18.00 en 19.00, wanneer je hebt genoten van een heerlijke dessert. Daartussen krijg je een voor- en hoofdgerecht voorgeschoteld, en dit allemaal bij verschillende restaurants.

Routes

Er zijn in totaal zo’n 150 routes door heel Nederland en België beschikbaar waar je kunt Happen en Trappen. Hierdoor is er haast altijd wel een route in de omgeving te vinden, wat het voor iedereen mogelijk maakt om deel te nemen. Zo is er de route “Dwars door de Bollenstreek”, die natuurlijk het mooiste is in het voorjaar. De tocht voert onder andere langs Noordwijk, het historische dorpje Voorhout en Lisse, dat vooral bekend staat om de Keukenhof. Maar ook in het noorden van het land kan gefietst worden, er is bijvoorbeeld een route op Ameland. Deze route gaat langs alle 4 de dorpen op het eiland.

Voorbereidingen

Je hoeft je bij het Happen en Trappen geen zorgen te maken over het uitstippelen van een route en je krijgt in alle restaurants eten en drinken. Dit betekent echter niet dat je jezelf niet goed hoeft voor te bereiden. Je bent namelijk de hele dag onderweg en dat betekent dat je te maken kunt krijgen met verschillende weersomstandigheden. Maak gebruik van een ruime fietstas of rugzak waarin je regenkleding en andere ventilerende kleding in kan meenemen. Daarnaast is het handig om zelf nog wat te eten en zeker voldoende drinken mee te nemen, zo heb je altijd iets achter de hand wanneer je honger of dorst hebt en nog niet bij het volgende restaurant bent aangekomen.

Kijk voor het boeken van een route of voor meer informatie over Happen en Trappen op de website.

 

Tags: ,